tisdag 8 november 2011

21 november

Den 21 november kommer antagligen att vara ännu en gråmulen måndag. Du tar cykeln till jobbet eller universitetet; halvvägs framme hoppar kedjan på cykeln. Du har kommit för långt hemifrån för att vända om, och med blicken någonstans i fjärran börjar du sakta gå med cykeln vid din sida. Det börjar regna, kylan tränger in genom dina kläder.

Då ska du tänka på att bloggen Världshistoriens 101 bästa album öppnar samma dag, som en varm kopp choklad i höstkylan.

9 kommentarer:

 1. Det ska bli spännande att följa, hoppas att det inte blir det vanliga Pet Sounds/Blonde On Blonde/Sgt. Peppers/Revolver/What's Going On-stuket. Inget fel på de skivorna alls men sådana listor har man sett nog av i sina dar.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Tack!

  Ambitionen har varit att ta med de album vi verkligen, verkligen tycker är tidernas bästa. Listan kommer naturligtvis spegla vår musikaliska bakgrund, men vi har försökt ställa alla album mot varandra på rättvisa villkor. Inget album är med för att "det allmänt anses vara ett av tidernas bästa album", men vi har inte heller försökt göra en "motlista" till de listor där Pet Sounds/Blonde On Blonde... osv. tar de första platserna.

  SvaraRadera
 3. Låter bra det! Nu är det så att många av de skivor som alltid hamnar i topp på dylika listor de facto ÄR fantastiskt bra, men listor har en tendens att bli ospännande just för att de förutsägbara "klassikerna" är i majoritet. Sen är det inte lika roligt med listor där man har hört alla skivorna redan, det roligaste är att upptäcka nya saker.

  SvaraRadera
 4. En bra sak här är ju att vi bara är tre personer som ligger bakom listan, vi är inte 500 amerikanska och engelska gubbar med rötterna i 60-talet som kompromissar oss fram till ett tämligen urvattnat resultat. Samtidigt tycker jag att det är bra att vi är i alla fall tre stycken, då en lista skapad helt och hållet av en person kan präglas lite väl mycket av just den personens nyckfulla smak. Det blir liksom liiite mer "objektivt" nu, men ändå inte så det blir tråkigt. Det är vad vi hoppas på i alla fall. :)

  Jag vågar nästan lova att du och alla(?) andra kommer hitta nya och spännande album bland mer välbekanta alster. Stay tuned!

  SvaraRadera
 5. RSS-läsaren uppdaterad, "gillat" Fb-sidan och bokmärkt listan :).

  SvaraRadera
 6. No me había percatado de estas cosas! Gracias!! masajes

  SvaraRadera